Ha megfelelően kezeljük, és észszerű biztonsági óvintézkedéseket követünk, akkor az ózonos fertőtlenítés a legbiztonságosabb fertőtlenítő anyag, amit napjainkban használnak. Az ózon biztonsága vegyszermentes, 100% környezetbarát fertőtlenítőszer és szagtalanító, légtisztító vegyület. Az ózon semmiféle maradványt nem hagy maga után. Rövid idő alatt magától is visszaalakul oxigénné és egyszerűen eloszlik a levegőben. Az ózonos fertőtlenítés technológia olyan berendezést használ, amely már a kezelés folyamatában visszaalakítja az ózont tiszta oxigénné. Fontos, hogy ha az ózonos fertőtlenítő eljárást olyan berendezéssel végzik, amely nem rendelkezik ózon lebontó ciklussal, akkor a kezelést követően hosszabb-rövidebb 30-60perc szellőztetésre van szükség mielőtt a helyiséget használatba veszi.

A fertőtlenítés ózonnal nem biocid hatóanyag, nem szerepel sem az Európai Unió által jóváhagyott biocid hatóanyagok jegyzékében, sem a felülvizsgálati programba felvett hatóanyag között. Ezért ózonfertőtlenítő anyagként való felhasználása nem engedély köteles az Európai Unióban, így Magyarországon sem. Az ózon megkapta a GRAS minősítést, így használható az emberi egészségre ártalmatlan adalékanyagként is az élelmiszer gyártás során. A rendeletet külön kiemeli, hogy a bizottság hivatalos állásfoglalása alapján, a sajt érlelésére használt helységek ózonnal történő kezelése biztonságos és a kívánt eredményt teljesíti.

WDH AP 005 léghigiéniai berendezés

A WDH AP 005 ózongenerátor időzítővel ellátott, Ózoncsöves, 5 g/h ózonkibocsátással rendelkező lég- és klímatisztító, amelyet már ipari célra, lakásfelújítások, festések, tűz- és vízkárok utáni szagtalanításra is lehet használni a gépjárművek belső terének és klímájának szagtalanításán és fertőtlenítésén kívül.

Az ózonkezelés ma már igen elterjedt, széles körben alkalmazott légtisztító, fertőtlenítő eljárás. Lakásokban, gépjárművekben, ipari épületekben, éttermi konyhákban, orvosi rendelőkben, öltözőkben és konditermekben, medencékben, élelmiszerek tárolására használt helységekben és minden olyan helyen használható, ahol szükséges a kórokozó mentes környezet, a jó és tiszta levegő.

Ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt anyag, ami 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór. A kellemetlen szagokat semlegesíti és megszünteti, legyen az cigarettafüst, étel, vegyszer vagy dohos szag. Nincs olyan kórokozó mely ellen tud állni az ózon fertőtlenítő erejének. Az ózonnal történő kezelés során semmilyen vegyszerre nincs szükség. 5 garmm ozon orankent

Fontos megemlíteni, hogy az ózongáz mérgező, nagy mennyiségű, hosszú távú belégzése irritáló és káros lehet, ezért a kezelés alatt NE tartózkodjon senki és semmilyen élőlény a kezelt területen. Az ózon erős oxidáló képessége miatt gyorsan kb. 30 perc elteltével nagy részük visszaalakul oxigénné, így a kezelést követően 30 perccel a helység újra használható.

Ne feledd az ózon hatékonyabb fertőtlenítő, mint a klór. Ráadásul mindenhova odafér, így nem csak az elérhető helyeken tudod tisztán tartani a helyiségeket. Rendszeres alkalmazása mellett hamar megtérül az ára. Nem csak pénz ,de időt is spórolhatsz vele.

WDH AP 005 léghigiéniai berendezés
WDH AP 005 léghigiéniai berendezés

Műszaki adatok

Feszültség: AC 220-240 V / 50-60 Hz
Áramfogyasztás: 130 W
Aktív ózonkibocsátás: 5 g/h
Vízállóság: IPX0

WDH AP 005 léghigiéniai berendezés
WDH AP 005 léghigiéniai berendezés